reissausta ja ruokaa

Matkakohdetietoa, reppureissuelämää ja vegaaniruokaa. Irtiottaja Thaimaassa. Eläinsuojelutyötä.

Kesäkurpitsakeitto, hernetempe ja Chocochilin kesäkurpitsaskonssit

Kesäkurpitsakeitto, jonka päällä on paistettua hernetempeä.

Kesäkurpitsankasvattajilla ryöpsähtää sato yleensä käsistä elokuisin. Yht äkkiä kesäkurpitsoita on niin paljon, että pitää keksiä reseptejä, joihin upottaa tätä herkkua mahdollisimman paljon.

Kesäkurpitsaskonssit muffinssipellillä tehtynä.

Paras kesäkurpitsaresepti ikinä on Chocochilin kesäkurpitsaskonssit. Ne ovat jotain niin mehevää. Viime kesänä varioin reseptiä yrittämällä käyttää vielä enemmän kesäkurpitsaraastetta kuin ohje neuvoo. Muistaakseni puolitoistakertaisena onnistui vielä, mutta kaksinkertaisena ei. Laiskana kokkina en pyöritellyt skonsseista sämpyläntapaisia pyörylöitä, vaan kumosin taikinan muffinssipellille. Hyvin toimi, etenkin kun taikinani oli sitä löysempää mitä enemmän siihen tungin kesäkurpitsaa.

Tässä toinen lempitapani tuhota kesäkurpitsasatoa:

Kesäkurpitsakeitto

2 kesäkurpitsaa (sen kokoisia kuin kaupoissa yleensä myydään)
2 sipulia
2 isoa valkosipulin kynttä
1 tl currya
½ kasvisliemikuutio
1-2 dl soijakermaa tai maustamatonta soijajugurttia

Pilko sipulit, kesäkurpitsat ja valkosipulit. Kuullota kattilan pohjalla ensin sipulia ja valkosipulia ja lisää sitten kesäkurpitsat ja mausteet. Laita liesi pois päältä ja lisää joukkoon soijakerma tai jugurtti. Hienonna keitto sauvasekoittimella, mutta suojaa kätesi jos keitto on kuumaa. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa, kuumaan veteen liotettua kasvisliemikuutiota, currya tai kermaa. Värin vuoksi voi lisätä myös kurkumaa.

Tarjoile esimerkiksi paistetun hernetempehin ja aurinkokuivattujen tomaattien kanssa, koska keitto muuten ei sisällä tarpeeksi proteiinia ollakseen kunnon ateria.

Itse laitoin keittoon liikaa liian voimakasta currya ja jouduin lisäämään keittoon vielä yhden kesäkurpitsan, sipulin, suolaa ja sokeriakin taittamaan tulisuutta. Soijajugurttiakin lisäsin vielä.

Hernetempekuutioita ja aurinkokuivattua tomaattia.

Indonesiassa tempeä myydään toreilla banaaninlehteen käärittynä.

Hernetempe on minulle uusi tuttavuus. Olen ostanut soijapavuista tehtyä tempeä silloin tällöin helsinkiläisistä etnokaupoista Vii Voanista ja Aseanic Tradingistä halvan tofun ohella. Nyt sitten ainakin Ruohonjuuresta saa kotimaista herneversiota tästä etenkin Indonesiassa päivittäiskäytössä olevasta proteiinipläjäyksestä. Ihan en päässyt vielä makuun, mutta kuten soijatempenkin kohdalla, pitää hernetempe maustaa tymäkästi esimerkiksi valkosipulilla, inkiväärillä ja soijakastikkeella. Sellaisenaan se ei maistu. Sen paistamiseen tulee käyttää kunnolla öljyä, jotta tästä muutoin vähärasvaisesta tuotteesta tulisi miellyttävän makuista.

Muita kesäkurpitsaruokia:
Bataatti, munakoiso ja kesäkurpitsa ovat hyvää mökkiruokaa

Mainokset

3 comments on “Kesäkurpitsakeitto, hernetempe ja Chocochilin kesäkurpitsaskonssit

  1. Päivitysilmoitus: Millä hakusanoilla blogiini päädytään? | reissausta ja ruokaa

  2. Päivitysilmoitus: Tofusta ja sen valmistamisesta | reissausta ja ruokaa

  3. Päivitysilmoitus: Linssikeiton valmistaminen | reissausta ja ruokaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: