reissausta ja ruokaa

Matkakohdetietoa, reppureissuelämää ja vegaaniruokaa. Irtiottaja Thaimaassa. Eläinsuojelutyötä.

Intialainen tattikastike

Tämän kastikkeen voi ihan hyvin valmistaa ilman sieniä. Tilalle ei välttämättä tarvitse laittaa mitään, mutta voi laittaa mitä vain vihanneksia tai vaikkapa tofua. Mutta tämä resepti toimii neuvona, että suomalaiset sienet ja muutkin raaka-aineet toimivat hyvin eksoottisemminkin maustetuissa ruoissa.

Intialainen kastike tattien kanssa

5 cm pala paksua inkivääriä
4 valkosipulin kynttä
2 sipulia
ruokaöljyä
2 tl kokonaisia jeeran eli juustokuminan siemeniä
2 tl kokonaisia korianterin siemeniä
1 tl mustapippuria (jätä pois jos muut mausteet tulisia)
1 tl muskottia
1 tl inkiväärijauhetta
3 tl intialaista maustesekoitusta tai currymaustetta
2 tl suolaa
3 tl sokeria
tuubi tomaattipyrettä
noin 5 dl pilkottua tattia, noin 2,5 dl paistettuna
1 prk soija- tai kaurakermaa

Paista ensin tatit erikseen. Säilytä niistä irronnut neste.

Pilko sipulit. Survo inkivääri ja valkosipuli huhmareessa tahnaksi. Laita paistamista odottavien sipuleiden sekaan ja jauha huhmareessa jeeran ja korianterin siemenet.

Kuumenna kattilan pohjalla öljyä. Lisää siihen sipulit, inkivääri-valkosipulitahna ja kaikki mausteet. Jos seos meinaa palaa pohjaan, lisää öljyä. Lisää tomaattipyre ja tatit. Keittele pari minuuttia ja lisää kerma. Kastike on valmista. Jos haluat tulisuutta, lisää chiliä. Jos maistuu lattealle, lisää hieman sitruunamehua. Jos on suolatonta, lisää suolaa. Jos kastike kaipaa pyöreyttä, lisää sokeria. Maustejauheita ei kannata lisätä sellaisenaan jälkeenpäin, jotta kastikkeesta ei tulisi pölyisen makuista. Sen sijaan paista niitä öljyssä nopeasti ja lisää kastikkeeseen, jos kaipaat siihen lisää makua.

Muita sieniruokia:
Perussienikastike,  sieni-aurinkotomaattivalkokastike ja sieni-kookoskastike >>
Tattikeitto >>

Päivitetty kuva 2014: lisäsin tattikastikkeeseen vihreitä keitettyjä linssejä (niitä voi keittää itse tai ostaa purkissa) ja soijakerman sijaan laitoin soijamaitoa ja maustamatonta soijajugurttia.

Päivitetty kuva 2014: lisäsin tattikastikkeeseen vihreitä keitettyjä linssejä (niitä voi keittää itse tai ostaa purkissa) ja soijakerman sijaan laitoin soijamaitoa ja maustamatonta soijajugurttia.

5 comments on “Intialainen tattikastike

  1. Päivitysilmoitus: Sienipannarit ja intialainen sienihöystö | reissausta ja ruokaa

  2. Päivitysilmoitus: Massaman currya May Kaidee´sin tapaan | reissausta ja ruokaa

  3. Päivitysilmoitus: Linssikeiton valmistaminen | reissausta ja ruokaa

  4. Tein tätä kastiketta taas syksyn runsaasta tattisadosta. Kaapissa ei ollut soijakermaa, joten laitoin soijamaitoa ja maustamatonta soijajugurttia. Olisi pitänyt ehkä jättää sokeri mausteena pois, kun soijamaito oli vähän makeutettua.

    Tattien lisäksi laitoin joukkoon purkissa olevia vihreitä linssejä, sopivat joukkoon hyvin proteiiniosuudeksi.

  5. Päivitysilmoitus: Parasta loppukesässä on sienet | reissausta ja ruokaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Follow on Bloglovin
Ruokablogilistan kärjessä<
Lahjoita Lanta Animal Welfaren kodittomien kissojen kissatalon rakentamiseksi: Give Now

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin voit seurata tätä blogia ja saat ilmoituksia uusista julkaisuista sähköpostitse.

%d bloggers like this: