reissausta ja ruokaa

Juttuja matkailusta, vegaanielämästä, rescue-eläimistä ja Thaimaasta.

Kun reissu peruuntuu

Minun pitäisi olla nyt Hong Kongissa, jos asiat olisivat menneet niin kuin suunnittelin. Jouduin perumaan matkani, koska koirani yskän syyksi selvisi keuhkokasvaimet. Vaikka koirani on reipaskuntoinen ja ainoaksi oireeksi olin huomannut satunnaiset yskimiset, oli alkujärkytyksestä selvittyäni selvää, että perun koko reissun.

Koirani on 11-vuotias ja olin kuvitellut hänellä olevan vielä vuosia elinaikaa. Olin silti jo ajatellut, etten raaski olla hänestä erossa kovin pitkiä matkoja enää. Jotenkin kuitenkin ajauduin suunnittelemaan tämän pitkähkön matkan.

Mitään ennustetta ei ole ja koira voi vielä hyvin, mutta haluan viettää hänen kanssaan mahdollisimman paljon aikaa. Vaikka tunsin olevani reissun tarpeessa, niin asiat tärkeysjärjestykseen. Makoisa reissuloppuvuosi muuttui yhden pahimman painajaiseni toteutumiseksi ja sen kanssa selviytymiseksi.

Tuhat euroa meni tuhka tuuleen lentolippujen muodossa, koska ne eivät olleet sillä tavalla joustavat. Mutta en harmittele ja kieriskele tässä asiassa, tällaista sattuu.

Käytännössä kävin katsomassa Travelpartnerin sivuilta ehtoja, miten lentojen perumisen kanssa toimitaan. Koska lähtöön oli enää muutama päivä, soitin perjantaina suoraan Finnairin asiakaspalveluun peruakseni lentoni, koska tällaisella aikavarauksella tuli ottaa suoraan yhteys lentoyhtiöön, varsinkin jos haluaa yrittää saada lentojen hinnasta jotain takaisin. Pääasiassa, tai oikeastaan pelkästään, netissä toimiva matkatoimisto Travelpartner olisi saattanut olla liian hidastoiminen.

Finnairilla peruivat lennot heti, ja katsoivat, että liput ovat sen tyyppiset, ettei niistä varmaankaan saa mitään takaisin. He laittoivat suoraan matkatoimistoon asiasta tiedon. Laitoin varmuudeksi myös itse sähköpostia. Maanantaina sain Travelpartnerilta viestin ja varmistui, että palautuksia ei tule.

Sitten piti myös perua Bangkokista varaamani majoitus. Siitäkin tuli kuluja, koska siitä oli pitänyt maksaa etumaksu.

Air Asian lennoista Bangkok-Hanoi ja HCMC-Bangkok en saa myöskään rahaa takaisin. En peru näitä lentoja, koska en halua sorkkia lentoja, koska samassa varauksessa on myös vanhempieni lennot, jotka lähtevät reissuun ilman minua. Hirveä tiiraaminen oli Air Asian säännöissä, ettei heillä ole sellaista sääntöä, että tiskillä pitäisi esittää se luottokortti, jolla matkat on maksettu. Matkat on nimittäin maksettu minun kortillani enkä minä ole nyt mukana. Joillain intialaisilla lentoyhtiöillä on tällainen sääntö ja muistan ainakin kerran luottokorttini näyttäneen. Air Asian säännöistä ei löytynyt mainintaa tällaisesta käytännöstä.

Maisemat vaihtuivat tällaiseen koleaan rantamaisemaan.

Nyt on sellainen tilanne, etten voi enkä halua suunnitella mitään. Ja pitää sietää tämä vihaamani Suomen talvi, ja mikä pahinta, suru koirani takia. Onneksi minulla on loppuvuosi lomaa, työnteko tuntuisi nyt kovin toissijaiselta. Purin rinkkani sisällön saman tien ja tilalle pakkasin mm. toppahousut, koska vietämme nyt osan loppuvuodesta maalla, jossa koirani saa kirmata vapaana. Nautiskelen nyt viikoista, toivottavasti kuukausista, tämän ihanan koirani kanssa.

Hieman siitä miten kävi: Maailmalle lähdön suunnitelmat >>

Mainokset

14 comments on “Kun reissu peruuntuu

 1. Tiina
  13.11.2012

  Voi ei! Olen todella pahoillani koirasi takia. Teit oikean ratkaisun, kun jäät koirasi luo. Onneksi sillä on tiedossa vielä paljon mukavia hetkiä, koska sinä pidät siitä selvästi hyvää huolta. Onnellisia hetkiä hauvasi kanssa, lähetän täältä paljon voimia ja rapsutuksia sinnepäin….

 2. Päivitysilmoitus: Pakkauslista Vietnam-Thaimaa -matkalle | reissausta ja ruokaa

 3. Päivitysilmoitus: Vegaanin lentokoneruoat | reissausta ja ruokaa

 4. Päivitysilmoitus: Massaman currya May Kaidee´sin tapaan | reissausta ja ruokaa

 5. Päivitysilmoitus: Vietnamin viisumit ja muuta valmistelua | reissausta ja ruokaa

 6. Päivitysilmoitus: Aasian lentojen etsimistä | reissausta ja ruokaa

 7. Päivitysilmoitus: Kaakkois-Aasian matkaan valmistautuminen | reissausta ja ruokaa

 8. Päivitysilmoitus: Global nomads -blogi | reissausta ja ruokaa

 9. Nimetön
  19.11.2012

  Tuli ihan tippa linssiin tästä! Kaikkea hyvää sinulle ja koirallesi!

  • Kiitoksia. Veera-koira voi ihan hyvin kun kortisoni auttaa, mitä nyt hirmuinen ruokahalu sillä, mutta kenellä nyt ei olisi 🙂 Maalla saa ravata nyt pihalla.

 10. Päivitysilmoitus: Koiran hankkiminen ja matkailu | reissausta ja ruokaa

 11. Päivitysilmoitus: Maailman kulkukoirat ovat peruskoiria | reissausta ja ruokaa

 12. Päivitysilmoitus: Maailmalle lähdön suunnitelmat | reissausta ja ruokaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: