reissausta ja ruokaa

Matkakohdetietoa, reppureissuelämää ja vegaaniruokaa. Irtiottaja Thaimaassa. Eläinsuojelutyötä.

Suklaahippukeksit

suklaahippukeksejä suklaaraidoin

Nämä suklaahippukeksit ovat parhaita keksejä, mitä olen ikinä syönyt. Ohjeen voi tulkita olevan vapaasti julkaistavissa, koska se on laajalti netissä levityksessä nimellä Hillary Clintonin keksit / chocolate chip cookies / oatmeal chocolate chip cookies jne. Kyse taitaa olla hänen sukureseptistään, joten kai minunkin pitäisi näitä kutsua tuolla nimellä, mutta nimi ei jotenkin mielikuviltaan ole keksien esittelylle eduksi. Vaikka selvästi ovatkin ameriikan keksejä.

suklaahiputOman muutoksen joskus 90-luvulla ilmestyneeseen reseptiin on äitini tehnyt vaihtamalla ohjeen kananmunan muutamaan ruokalusikalliseen vettä. Hyvin toimii, eikä ole ongelmia keksien koossa pysymisen kannalta. Kananmunan tarpeellisuus on höpöä, useimmat leipomiset onnistuvat, kun vain jättää kananmunan pois ja lisää vastaavan määrän nestettä, kuin mitä kosteutta kananmuna taikinaan toisi.

Suklaahippukeksit

3 ,65 dl jauhoja
1 tl suolaa
1 tl soodaaa

2,5 dl margariinia, lähes 250 g (ks. vegaaniset margariinit)
2,5 dl fariinisokeria
1,25 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

muutama rkl vettä
4,75 dl kaurahiutaleita
340 g suklaata rouhittuna (ks. vegaaniset suklaat)

kaksi suklaahippukeksiäRuohi suklaat hippusiksi, tämä on ehkä keksien työläin vaihe. Älä raasta tai laita blenderiin, jotta tuloksena ei olisi suklaakeksit vaan vaaleat keksit, joissa on suklaasattumia.

Sekoita jauhot, suola ja sooda keskenään pienessä kulhossa.

Vaahdota margariini ja kaikki sokerit monitoimikoneella. Myös muilla koneilla, kuten sauvasekoittimella voi sekoittaa.

Lisää jauhoseos vähitellen vaahdon joukkoon. Sekoita joukkoon käsin ensin kaurahiutaleet ja sitten suklaahiput.

Muotoile taikinasta pellille hieman kämmentä pienempiä noin 1 cm paksuisia keksejä. Paista 175 asteessa 8–10 min.

Anna jäähtyä pari min ennenkuin siirrät pikkuleivät jalustalle, jossa ne voivat jäähtyä loppuun.

keksit suklaaraidoinKun keksit ovat huoneenlämpöisiä, tai mieluummin kylmiä, voi niihin halutessaan laittaa päälle vielä suklaaraitoja. Sulata sitä varten suklaata ja tee raitoja lusikalla lorottaen.

Käytin margariinina Sunnuntain laktoosintonta leivontamargariinia, kuten aina, ellei sitten se ole loppu, jolloin käytän leipää varten jääkaapissa olevaa Keiju Laktoositon 70 % -margariinia.

Suklaana käytin Fazerin tummaa leivontasuklaata, kun kaupassa ei pienten luomusuklaalevyjen lisäksi muuta ollut. Tuo leivontasuklaa on kuitenkin ehkä hieman kallista, ja sen pilkkomisessa hippusiksi oli paljon vaivaa. Ohuemmat suklaalevyt, kuten Pandan tai Brunbergin tummasuklaa, ovat ehkä hieman helpompia pilkkoa.

Näitä keksejä minun on tarkoitus loppuviikon aikana leipoa monta pellillistä joulumyyjäisiä varten.

Mainokset

One comment on “Suklaahippukeksit

  1. Päivitysilmoitus: Millaista oli pitää kahvilaa ravintolapäivänä 18.5.2013? | reissausta ja ruokaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: