reissausta ja ruokaa

Matkakohdetietoa, reppureissuelämää ja vegaaniruokaa. Irtiottaja Thaimaassa. Eläinsuojelutyötä.

Pakastetun tofun käyttäminen

Paistettu pakastettu ja marinoitu tofu.

Paistettu pakastettu ja marinoitu tofu.

Jos joskus tulee kotoa äkkilähtö ja jääkaapissa on tofupaketti, sen voi laittaa pakastimeen. Tofun koostumus kuitenkin muuttuu pakastaessa, siitä tulee sienimäistä samaan tyyliin kuin liitutaulun sieni. Siksi pakastettu tofu imeekin erityisen hyvin ja nopeasti mausteliemiä huokosiinsa. Joskus muistan ostaneeni kuivattua tofua ja siitä tuli liottaessa samanoloista kuin pakastetusta tofusta.

Pakastettuna tofusta tulee huokoista ja sienimäistä, kuten näistä paloista näkee.

Pakastettuna tofusta tulee huokoista ja sienimäistä, kuten näistä paloista näkee.

Anna tofun sulaa kokonaan ennen kuin ryhdyt valmistamaan siitä mitään. Kun se on sulanut, purista tofusta varovasti enimmät nesteet pois ja pilko se sitten haluamanlaisiksesi paloiksi.

Marinointiliemi tofulle.

Marinointiliemi tofulle.

Minä tein tällä kertaa marinadin seuraavista aineksista:

  • kookosmaito
  • kylmäpuristettu rypsiöljy
  • sitruunamehu
  • vesi
  • sitruunaruoho
  • limen lehti
  • valkosipuli
  • inkivääri
  • cajun-maustesekoitus
  • suola
  • kasvisliemijauhe
  • intiaanisokeri
Tofukuutiot marinadissa odottamassa paistamista.

Tofukuutiot marinadissa odottamassa paistamista.

Käytin siis tavanomaiseen tapaani thairuokien perusyrttejä sitruunaruohoa ja limen lehteä, ja koska minulla ei ollut galangaa, käytin samantapaista tuoretta inkiväärin juurta.

Marinadit kaipaavat jotain hapanta ja käytin sitruunamehua. Jos se olisi loppunut, olisin lorauttanut joukkoon vähän hyllystä löytyvää balsamietikkaa, vaikka tavallinen etikka tai viinietikka varmaankin sopisivat paremmin.

Ikävä kyllä olen huomannut, että thairuoista tulee aina parempia, kun sekaan laittaa vähän sokeria. Niinpä marinadi sai intiaanisokeria, joka on aina paremman makuista näissä ruoissa kuin valkoinen sokeri.

Söin paistetut tofut nopeasti paistettujen vihannesten (sipuli, paprika ja parsakaali) kanssa.

Advertisements

6 comments on “Pakastetun tofun käyttäminen

  1. Päivitysilmoitus: Reissausta ja ruokaa -blogi 2 v! | reissausta ja ruokaa

  2. Päivitysilmoitus: Tofusta ja sen valmistamisesta | reissausta ja ruokaa

  3. Päivitysilmoitus: 30 keinoa ruokahävikin vähentämiseksi | Laura Pörsti

  4. Päivitysilmoitus: Tofun paistamista ja maustamista mökillä | reissausta ja ruokaa

  5. Päivitysilmoitus: Tofun valmistaminen murustamalla | reissausta ja ruokaa

  6. Päivitysilmoitus: Säilöntäaineet ja kasvipohjaiset maidonkorvikkeet, nuo mainiot apurit hävikin vähentämiseen - Ruokamysteerit

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: