reissausta ja ruokaa

Matkakohdetietoa, reppureissuelämää ja vegaaniruokaa. Irtiottaja Thaimaassa. Eläinsuojelutyötä.

Hernekeitosta Suomen paras katuruoka?

Hernekeitto näyttää nätimmältä lautaselle annosteltuna ja koristeltuna kahdella eri sinapilla ja ruohosipulilla. Festareilla tarjoiltiin neljää eri sinappia, joista yksi oli kuin superwasabia.

Hernekeitto ajatuksella tehtynä on kovin hyvää. Tässä on herneen lisäksi sipulia, porkkanaa, valkosipulia, paljon eri yrttejä ja pippuria. Koristelu kahdella eri sinapilla ja ruohosipulilla.

Pyörittelin ajatusta siitä mitä Suomen kaduilla voisi edullisesti ja helposti myydä. Vastineemme nuudeleille olisi tietysti peruna ja nuudelikeitolle hernekeitto.

Olisiko hernekeitosta Suomen parhaaksi katuruoaksi? Hernekeiton etu on siinä, että se vain paranee mitä pitempää sitä keittää. Sopat voisivat porista kojulla koko päivän. On uskomatonta, miten intohimottomasti hernekeittoon Suomessa suhtaudutaan, vaikka sen variointimahdollisuuksia on loputtomiin:

  • keitot keltaisista tai vihreistä herneistä
  • keitot, jotka on tehty osin esim. kikherneistä, valkoisista pavuista, härkäpavuista jne.
  • keitot erilaatuisista herneistä (kai niitäkin eri lajikkeita pitäisi olla)
  • keitot, joissa on paljon yrttejä (oreganoiset keitot, basilikaiset keitot, salviaiset keitot, lipstikkaiset keitot…)
  • keitot, joissa on paljon mausteita (chilinen, curryinen, pippurinen, valkosipulinen, inkiväärinen…)
  • toisia makeammat keitot
  • paksut patamaiset keitot vs. liemimäiset keitot
  • täysin soseutetut keitot vs. hernesattumia sisältävät ”crunchyt” keitot
  • kookoksiset tai soijakermaiset keitot
  • keitot, joissa käytetään paljon jotain tai useampaa vihannesta (paljon sipulia/porkkanaa/perunaa/lanttua/kurpitsaa/munakoisoa/nokkosta jne.)
  • keitot, joissa on soijarouhetta, -nakkia tai -paloja
  • keitot, joissa on seitania tai tofua eri muodoissa
  • kaikki mahdolliset erilaiset keitot, joissa käytetään kaikkia mahdollisia erilaisia sinappeja
Iso kattilallinen hernekeittoa ei ehkä ole esteettinen näky, mutta maistuu hyvältä.

Iso kattilallinen hernekeittoa ei ehkä ole esteettinen näky, mutta maistuu hyvältä.

Näillä katukojut voisivat kilpailla keskenään siitä, kuka tekee parhaat keitot. Ihmiset valitsisivat kantakojunsa omien mieltymystensä mukaan ja jyvät karsiutuisivat akanoista.

Inspiraation juttuun antoi Tuk tuk travellersit ja se kun kuulin Streat Helsinki -katuruokatapahtumasta.

Samantapaisia juttuja kaupunkikulttuurista:
Katuruoka vaatii Suomelta pieniä muutoksia >>
Ulkomaille karkuun helsinkiläistä ankeutta (mm. rakennusviraston ja ympäristökeskuksen päätöksistä ja kutojamummoista >>
Anna olla haittaamatta (mm. koirien sallimisesta kahviloihin) >>

Samantapaisia juttuja ruoasta:
Aasiassa ruokaa on kaikkialla >>
Ravintolapäivän antimia 19.8.2012 >>
Hernekeiton tekemistä minifestareilla Virossa >>

Advertisements

3 comments on “Hernekeitosta Suomen paras katuruoka?

  1. Päivitysilmoitus: Katuruoka vaatii Suomelta pieniä muutoksia | reissausta ja ruokaa

  2. Päivitysilmoitus: Linssikeiton valmistaminen | reissausta ja ruokaa

  3. Päivitysilmoitus: Perunasalaatin monet muodot | reissausta ja ruokaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: