reissausta ja ruokaa

Matkakohdetietoa, reppureissuelämää ja vegaaniruokaa. Irtiottaja Thaimaassa. Eläinsuojelutyötä.

Mitä foodie tekee palattuaan maailmalta Helsinkiin?

Heti ensimmäisenä päivänä leivoin korvapuusteja lähinnä puolisolleni, joka suosii pullaa yli kaikkien muiden leivosten.

Heti ensimmäisenä päivänä leivoin korvapuusteja lähinnä puolisolleni, joka suosii pullaa yli kaikkien muiden leivosten. Vegaaniset pullat leivotaan jättämällä reseptistä turha kananmuna pois, käyttämällä soijamaitoa tai muuta kasvimaitoa sekä esim. Sunnuntain laktoositonta leivontamargariinia (huom. useinkaan laktoositon ei suinkaan ole maidotonta ja vegaanista, mutta joskus kyllä).

En kaivannut Suomen ruokia puolen vuoden aikana Thaimaassa. En myöskään erityisesti kaivannut ruoanlaittoa, vaan ravintoloissa käyminen tuntui luonnolliselta. Silti ensimmäinen päiväni Helsingissä oli kovin ruokapainotteinen muiden asioiden hoitamisen ohella.

Voileipäaineksia.

Voileipäaineksia.

Saavuin kotiin yöllä kolmen aikaan ja ennen nukkumista söin ruispalan, jonka päällä oli margariinia, sinappia, savutofua, kurkkusalaattia ja kurkkua. Aamulla meni muutama ruispala ensin margariinilla, sitten margariinilla ja kurkulla ja sitten taas helahoidolla.

En suinkaan Thaimaassa kyllästynyt aasialaisiin ruokiin, joten ruokakaappini piti heti varustaa mm. sienisoijakastikkeella, seesamiöljyllä, sitruunaruoholla ja korianterilla.

En suinkaan Thaimaassa kyllästynyt aasialaisiin ruokiin, joten ruokakaappini piti heti varustaa mm. sienisoijakastikkeella, seesamiöljyllä, sitruunaruoholla ja korianterilla.

Sitten lähdin kahlaamaan kauppoja ruoka-ainesten perässä. Muutoin kävi lähikaupan antimet, mutta oli saatava halpaa tofua Hakaniemestä ja oluthiivahiutaleita luontaistuotekaupasta. Halusin nimittäin tehdä seuraavan päivän grillijuhliin tofu-pinaattipiirakkaa ja itselleni tofusta tehtyä juustokakkua.

Kirjoitin puolitoista vuotta sitten jutussa ”Mitä ruokia jään kaipaamaan Suomesta” että omatekoiset salaatit ja voileivät ovat yleensä ulkomailla eniten kaipaamiani ruokia.  Varsinaista salaattia en heti tehnyt ja rakastamani Alpron maustamaton soijajugurttikin odottaa vielä jääkaapissa avaamistaan.

Vegaanisista juustokakuista pidän eniten yli kymmenen vuotta käyttämästäni reseptistä, joka ei ole kauhean raskas ja rasvainen.

Vegaanisista juustokakuista pidän eniten yli kymmenen vuotta käyttämästäni reseptistä, joka ei ole kauhean raskas ja rasvainen.

Pinaattitofupiirakka on lempiherkkujani ja viljoja välttelevä voi tehdä vaikkapa vain paistoksen tästä samasta pinaattitofusta.

Pinaattitofupiirakka on lempiherkkujani ja viljoja välttelevä voi tehdä vaikkapa vain paistoksen tästä samasta pinaattitofusta. Ohje: https://reissaustajaruokaa.wordpress.com/2012/06/08/nokkos-tofupiiras/

Wrappiakin teki heti mieli. Tässä hummusta, avokadoa, marinoitua munakoisoa ja kesäkurpitsaa sekä salaattia.

Wrappiakin teki heti mieli. Tässä hummusta, avokadoa, marinoitua munakoisoa ja kesäkurpitsaa sekä salaattia.

Thaimaassa en juuri kaivannut kokkailua, ainakaan tiskaamista ja siivoamista.

Thaimaassa en juuri kaivannut kokkailua, ainakaan tiskaamista ja siivoamista.

Toisena Suomen päivänä suuntaisin Espooseen kaverille grillaamaan soijanakkeja ynnä muuta.

Toisena Suomen päivänä suuntaisin Espooseen kaverille grillaamaan soijanakkeja ynnä muuta.

Kaappiin jääneestä jauhopussista löytyi ikävä yllätys - jauhokuoriaisia.

Kaappiin jääneestä jauhopussista löytyi ikävä yllätys – jauhokuoriaisia.

En ole aiemmin kutsunut itseäni foodieksi, mutta uskottava se on, kun yhdysvaltalainen kanssabloggarivegaani kutsui minua itsestään selvästi sellaiseksi Chiang Maissa ja koska fiilistelen oikeastaan kaikkea mitä suuhuni laitan. Kulinaristi on joissakin yhteyksissä turhan hienosteleva termi kuvailuun. Vai mitä sanaa tässä nyt oikein pitäisi itsestään käyttää?

Lue myös: Mitä ruokia jään kaipaamaan Suomesta >>

Yksi versio pinaatti-tofupiirakan reseptistä >> (tällä kertaa en käyttänyt savutofua ja nokkosen sijaan käytin pinaattia)

 

Advertisements

2 comments on “Mitä foodie tekee palattuaan maailmalta Helsinkiin?

  1. Päivitysilmoitus: Vuoden 2014 matkailusaldoni | reissausta ja ruokaa

  2. Päivitysilmoitus: Tauko thaimaalaisesta ruoasta | reissausta ja ruokaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: