Mantelipannarit

on
Rapean kuohkeat pannarit eivät kaipaa munia tai maitoa. Veden voi kyllä halutessaan korvata soijamaidolla.

 

6 pientä pannaria

1 dl jauhoja (käytin täysjyvävehnäjauhoja)
0,5 tl leivinjauhetta
1/8 tl suolaa
1/4 tl muskottia
1 dl vettä
1 rkl siirappia
0,5 tl vaniljasokeria
0,5 rkl ruokaöljyä
0,5 dl mantelilastuja
2 rkl seesaminsiemeniä

Sekoita ensimmäiset kuivat aineet keskenään. Sekoita toisessa astiassa nesteet ja vaniljasokeri. Sekoita nesteet kuiviin aineisiin varovasti, älä hämmennä. Laita joukkoon hieman pienemmäksi murskatut mantelilastut (saavat jäädä kuitenkin selvästi lastuiksi) ja siemenet ja kääntele ne varovasti taikinan sekaan.

Kuumenna pannulla ruokaöljyä ja laita taikinaa 2 rkl per lätty. Leivontamuotilla saa korkeampia pannareita litteämpien lättyjen sijaan. Paista molemmin puolin kultaiseksi (saa tummuakin paikoin). Syö siirapin tai hillon kera.

Resepti on muunnos ameriiikan pannari -reseptistä.
Olen tehnyt reseptistä myös ei-makeita muunnoksia:
Sienipannarit
Muskottiset pannuleivät

2 Comments Lisää omasi

Jätä kommentti