reissausta ja ruokaa

Matkakohdetietoa, reppureissuelämää ja vegaaniruokaa. Irtiottaja Thaimaassa. Eläinsuojelutyötä.

Mantelipannarit

Rapean kuohkeat pannarit eivät kaipaa munia tai maitoa. Veden voi kyllä halutessaan korvata soijamaidolla.

 

6 pientä pannaria

1 dl jauhoja (käytin täysjyvävehnäjauhoja)
0,5 tl leivinjauhetta
1/8 tl suolaa
1/4 tl muskottia
1 dl vettä
1 rkl siirappia
0,5 tl vaniljasokeria
0,5 rkl ruokaöljyä
0,5 dl mantelilastuja
2 rkl seesaminsiemeniä

Sekoita ensimmäiset kuivat aineet keskenään. Sekoita toisessa astiassa nesteet ja vaniljasokeri. Sekoita nesteet kuiviin aineisiin varovasti, älä hämmennä. Laita joukkoon hieman pienemmäksi murskatut mantelilastut (saavat jäädä kuitenkin selvästi lastuiksi) ja siemenet ja kääntele ne varovasti taikinan sekaan.

Kuumenna pannulla ruokaöljyä ja laita taikinaa 2 rkl per lätty. Leivontamuotilla saa korkeampia pannareita litteämpien lättyjen sijaan. Paista molemmin puolin kultaiseksi (saa tummuakin paikoin). Syö siirapin tai hillon kera.

Resepti on muunnos ameriiikan pannari -reseptistä.
Olen tehnyt reseptistä myös ei-makeita muunnoksia:
Sienipannarit
Muskottiset pannuleivät

Advertisements

2 comments on “Mantelipannarit

  1. Päivitysilmoitus: Maapähkinäruoat | reissausta ja ruokaa

  2. Päivitysilmoitus: Maapähkinäruoat | reissausta ja ruokaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: